Velkommen Om Album 1 Kurser Video Se Video Links e-mail me

Om mit liv...(Bare lidt)

Og hvorfor skulle du bruge tid på min hjemmeside????.

Måske fordi jeg har opdaget nogle kvaliteter i Vikingelivet og arbejdet med gamle håndværk, som jeg er villig til at dele med dig.

Måske fordi jeg tror der er andre som har samme lyst/behov, og måske fordi det somme tider er tilfældigheder som gør at vi falder over noget som er vigtigt.

 


Skal han tages alvorligt ?.

Ikke nødvendigvis.

 Hvis du selv føler der er noget i de prioriteter du hidtil har levet efter, som halter eller ikke længere giver dig glæde og ro, er du måske nået til et sted i dit liv hvor et par ændringer vil gøre godt.

Måske har den livsstil ( eller dele heraf) jeg har fundet frem til, også noget at tilbyde dig.

 Det som har overrasket mest er hvor meget det har givet og hvor komplet det er lykkedes at ignorere den side af mig selv i mange mange år.

Håber du får glæde og nytte heraf.


Basis. Hvor kommer det fra ?

Min interesse for fortiden må siges at være den røde tråd som præger mine aktiviteter, specielt for Vikingetiden.

Dog er dette ikke helt fast, men mere en praktisk foranstaltning da for stor spredning over for megen kultur og periode, hurtigt kan give en stres og friste til at være overfladisk.

Der er ufatteligt meget spændende litteratur og andet materiale, omkring forskellige folkeslag, imperier, bevægelser og tidsperioder, og holder man ikke en smule diciplin, får du aldrig tid til at forlade skrivebordet eller sofahjørnet, og du mangler stadigt noget meget vigtigt, nemlig det praktiske.

Dette kan bedst beskrives som i praktisk at være med i:

VIKINGELIV. Dagliglivet for den tid og under de vilkår.

FORENINGSARBEJDET. Her møder du ligesindende som kan inspirere og give dig nye input. Du kan måske også gøre en forskel.

HÅNDVÆRKET. Efterprøve og eksperimentere med hvordan de gjorde dengang.

 

 


Vikingeliv og foreningsarbejde

VIKINGELIV kan forme sig som man selv vil, og du vil opleve variationer over dette tema, hvis du beslutter at prøve selv.

Grundliggende er der vel tre hovedtyper.....Krigerne, Asa troende og Håndværkerne.

Sætter man andre betegnelser på, er det nok den samme struktur i vor tid.

 

Krigerne er nok de mest synlige og dem som er nemmest at høre, og deres dag går med at øve sig i våbenbrug, diskutere taktik og udrustning, men også social hygge og seriøs debat er stærke sider.

Det er vel primært unge mennesker med energi og uden alergi overfor skrammer, som søger disse grupper, og kemien skal være i orden.

De Asa troende ved jeg kun lidet om, nok mest fordi mine egne interesser ligger så fjernt derfra, men jeg har mødt dybt seriøse mennesker, som samtidigt har begge ben på jorden, og som har min tillid.

Håndværkerne er dem som eksperimenterer med hvordan man nu har gjort det. Det former sig ofte således at du bruger din fritid til at lave projekter og når du har fundet ud af det, producere varerne, som så sælges på markeder rundt om i landet.

Det er meget få fuldtidsvikinger, også kaldet moms-vikinger, som lykkes med at leve af det.

 

På markederne, bor vi i vore telte døgnet rundt, og laver mad over bål med så autentiske redskaber som muligt, men det er jo ikke alle som har været med i lige lang tid og dermed heller ikke har det samme udstyr.

Der er megen social hygge og besøg hos hinanden, men det skal opleves, ikke beskrives.

Markederne har forskellige ønsker og krav til dig om din påklædning, varesalg og opførsel, men det lærer man hurtigt efter nogle år og man har nok en tendens til at få nogle favoritter man helst vil være med på.

 

Foreningsarbejdet er vigtigt for dig, du skal have nogen til at diskutere, kritisere, rose og inspirere, og derfor er det også vigtigt at give sig tid til at finde den rigtige forening/gruppe, og måske også teste kemien lidt af, inden man tænker på at melde sig ind.

Jeg vil ikke prøve at beskrive hvordan andre grupper gør dette, og derfor vil det følgende, være taget fra den forening jeg er medlem af......Trelleborg Vikingerne. Se www.vikingeborg.dk, hvor vi har en lille introduktion.

Ønsker nogen at stifte nærmere bekendtskab til os, kontakter man formanden, og han vil så anbefale en dato hvor man kan mødes og se hinanden lidt an.

Her vil man bla. høre lidt om hvad foreningen kan tilbyde dig og hvad vi forventer. Husk, der sker intet hvis du ikke selv viser og tager initiativ.

Bare som en smagsprøve kan nævnes gennemførte projekter som husbyggeri, buemagerkurser, skyde konkurrencer i indland og udland, deltagelse i udenlandske markeder, taucheringskursus, perlemagerkursus og meget mere.

 


Håndværk.

Her er det så hvor glæden ved et veludført arbejde, nysgerrigheden ved et nyt område eller bare tilfredsheden ved at have skabt noget du ikke har prøvet før, kommer til udtryk.

Sidder du ved en skærm og knaster, tænker tanker i en sofa eller er ved at møblere rundt på din hjelmløse modparts ansigt med den flade side af et sværd, kan du opleve det samme eller variationer over temaet "det har jeg gjort godt, du!", men vi er alle forskellige og set fra mit lille hjørne skal fornøjelsen findes henover at synliggøre projektet, finde løsningerne ved at eksperimentere, producere på de betingelser du syntes er vigtige og sidst men ikke mindst, se glæden og tilfredsheden hos den som erhverver sig det endelige resultat.

 

Idag hvor så mange håndværk er blevet erstattet af maskinel bearbejdning, kan det håndværktøj som behøves, rimeligt nemt anskaffes for få  penge på loppemarkeder og lign., bare man gider have lidt ulejlighed med det og er lidt vågen, og kan man smede, er det jo et projekt i sig selv at fremstille sådant værktøj.

 

En ting jeg kan anbefale er at arbejde to og to sammen på diverse større projekter, da man før eller siden får behov for inspiration og et skub fremad. Der er både fordele og ulemper ved dette, men hvis du ikke er velsignet med en jerndiciplin, kan to bedre få det til at glide, og få kreative ideer.

 

Som det jo nok fremgår har smedning grebet mig mest, for der er altså noget ved det der ild - varme - klang- stål - forme osv..., men alle håndværk har deres charme og glæder, og da jeg efterhånden har prøvet de fleste, tør jeg vove den påstand at ALLE burde supplere deres liv med et håndværk som der nu er tid og mulighed for, og som de kan finde glæde i.

 

Mange mennesker i dagens Danmark, måske især unge, er fixeret på karriere, familie, og status og ofte med en økonomi baseret på lånebetingelser der kræver en særdeles aktiv hverdag, for at indfri kravene.

Dette er OK så længe det er hvad du har lyst til og kan klare, men alt for ofte hører man at der egentligt kun var tid til karrieren og arbejdet, mens familien måtte halte sig igennem.

Når jeg så foreslår at tage en hobby, lyder det jo lidt paradoksalt, for nu ryger vel resten af tiden, men hør her...... Håndværket kan være med til at give dig ro og balance i hverdagen, og det igen kan give eftertanke og måske en smule bedre prioritet i hverdagene.

Nogle gange stormer man afsted og er frygtligt stolt over hvor effektiv og skidegod man er, men er du det på de rigtige områder ???

Bruger du i virkeligheden din energi og dine evner der hvor der også er behov for dem, og ikke bare på din arbejdsplads ????

Ikke bare din familie men også du selv har behov for der kæles lidt for diverse halvt eller helt skjulte/undertrykte behov.

Min erfaring er at alle, unge og ældre, bør tænke over disse ting , og sætte ind i tide der hvor manglerne er, men husk de kan være svære at få øje på.

 

Nå, nok med al den alvor.

Tag og brug et par timer engang imellem både på din families behov og på en en hobby, det er en god investering.

 

 


 

 
 
|Velkommen| |Om| |Album 1| |Kurser | |Video| |Se Video| |Links|